Ljubičić neće igrati u Dejvis kupu!

Hrvatski teniser Ivan Ljubičić potvrdio je za „Večernji list“ da neće više igrati u Dejvis kupu, ali da smatra da je Split idealno mesto za meč sa Srbijom.

Izvor: Saša Ozmo

Nedelja, 04.04.2010.

19:05

Default images

"Marin i Karlo su prošle godine igrali u polufinalu, mogu još jednom. Svestan sam da će mi mnogi to zameriti i meriti moje hrvatstvo, ali molim ih da me shvate i da poštuju moju odluku. Mislim da je Split najbolji mogući izbor za taj meč. Pitali su me sad u SAD-u svi srpski teniseri kako će biti u Splitu. A ja sam im samo rekao: ’Ponesite čepiće za uši’".

"Da sam igrao protiv Ekvadora, sigurno ne bih osvojio Indijan Vels jer bi me leđa zabolela već tamo. Moram da 'slušam' svoj telo“.

Upravo je u Indijan Velsu Ljubičić osvojio prvi turnir iz Masters serije u karijeri.

"Rekli su mi da sam s 31 godinom najstariji igrač koji je osvojio prvi put turnir iz Masters serije. Nije loše, zar ne? Nadam se da će toga biti još. Mislim da danas igram i fizički se osećam kao 2005. i 2006. godine kad sam bio najbolji. Tenis je jako napredovao, Federer i Nadal prisilili su ostale igrače na veliki napredak kako bi mogli da ih prate“.

Na pitanje koliko još planira profesionalno da igra tenis, Ljubičić odgovara:

"Teško je o tome govoriti. Ovu i sledeću sezonu sigurno. Za onu nakon toga već nisam siguran. Znam da su 2012. Olimpijske igre u Londonu, ali teško ću do tada biti aktivan“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: