Nedelja, 28.11.2021.

12:15

Senzacija: Teofimo Lopes skinut sa trona – Kambosos novi šampion

Džordž Kambosos je novi svetski šampion bokserske lake kategorije.

Izvor: SN

Senzacija: Teofimo Lopes skinut sa trona – Kambosos novi šampion
Foto: Profimedia

U noći između subote i nedelje dogodilo se veliko iznenađenje u Njujorku.

Podeljenom odlukom sudija je australijski bokser Džordž Kambosos savladao Amerikanca poreklom iz Hondurasa Teofima Lopesa i postao novi svetski šampion lake kategorije.

Već u prvoj rundi su se nazirali problemi za Teofima Lopesa, kada ga je Kambosos prvi put bacio u nokdaun, 10-8 runda automatski, pa je jasno zbog čega Lopes to nije smeo da dozvoli. Ipak, kako su runde odmicale tako je šampion bivao sve bolj i bolji i čak uspeo da vrati uslugu u desetoj rundi, ali kada je došlo do odluke, rečeno je da je Lopes poražen.

Ruku na srce, odluka sudija je bila podeljena i prva dvojica su glasala 115:112 i 115:111 za Kambososa, dok je treći prednost dao Lopesu 114:113.

Kambosos je tako prigrlio WBA, WBO i IBF pojaseve, koje je Lopes pre 13 meseci osvojio od Ukrajinca Vasilja Lomačenka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: