Petak, 24.06.2005.

23:18

Hemofarm - Partizan 87:85 (1:2)

Izvor: B92

Default images

Košarkaši Hemofarma savladali u petak su ekipu Partizana pivare MB sa 87:85 (20:21; 22:17; 22:21; 23:26), i smanjili rezultat na 2:1 u seriji.

Utakmica je odlučena u samom finišu kada je veteran Milenko Topić pogodio koš 2 sekunde pre isteka vremena i time doneo Hemofarmu konacnu prednost od 2 poena. Najefikasniji u ekipi iz Vršca bili su Bogavac i Bakić sa po 14 poena, Topić je postigao 13, Vasiljević i Ðikanović po 11. Za Patizan pivara MB, Milojević 21, Step 20 i po 15 Perović i Šuput.

Partizan je dobro otvorio utakmicu, došao do prednosti od od 18:5 ali se krajem četvtrine Hemorarm vratio serijom od 11:1,  i do kraja prvog perioda smanjio vođstvo gostiju na 21:20.
U drugoj četvrtini je utakmica bila izjednačena, pa nijedna ekipa nije stekla značajniju prednost. Na poluvreme se otišlo pri rezultatu 42:38 za Vrščane.
Početkom drugog poluvremena domaći tim pravi "višak" od 10 poena, 50:40, ali Parizan uspeva da se vrati serijom od 9:0 i praktično od tog trenutka pa do kraja utakmice viđena je rezultatska klackalica.

Partizan je poslednju četvrtinu odigrao bez startnog pleja Vuleta Avdalovića, koji je u pauzi između treće i četvrte četvrtine isključen zajedno sa Savom Ðikanovićem. Igru Partizana organizovao je Boris Bakić, koji je zbog neiskustva brzo napravio nekoliko ličnih grešaka.

U samom finišu Partizan je imao prliku i da dobije meč. Posle pogodenih bacanja igrača Partizana i promašaja Bogavca u poslednjih nekoliko sekundi  ušlo se sa 85:85. Crno beli su trapavo izveli napad, Vršani uzeli loptu i pogotkom Topića dobili utakmicu pre isteka regularnog vremena.
Trener “crno-belih” Duško Vujošević posle meča kratko je izjavio: “Čestitam Hemofarmu i vidimo se u nedelju,”  a zatim je dodao:

“Igrači koji su nam doneli prednost na početku brzo su zaradili po dve lične greške , najpre Šuput a zatim i Step. Kalkulišući sa ličnim greškama došli smo do pada u igri. U pojedinim momentima utakmice smo odigrali loše i na kraju je odlučila jedna lopta.”

Trener domaćih, Željko Lukajić, bio je zadovoljan što prvenstvo nije još završeno za njegov tim:

“Mi smo očigledno bili pod mnogo jačim pritiskom, jer nam je ovo bila poslednja šansa. Borili smo se da ostanemo u igri za titulu i produžimo prvenstvo. Nismo dobro otvorili utakmicu, onako kako sam ja to želeo i planirao, ali smo uspeli brzo da se vratimo u igru. Na kraju smo imali problem sa penalima i kao što ste videli u samoj završnici je presudila jedna lopta. Želeo bih da naglasim kvalitet utakmice, odavno nije odigran ovakav meč i drago mi je da ćemo se videti ponovo u nedelju.

Četvrta utakmica igra se u nedelju u Vršcu. Partizan vodi u seriji sa 2:1 a prvak SCG postaće ekipa koja prva ostvari 3 pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: