Društvo 0

30.05.2024.

23:51

Evo kako se čuva vazdušno oružje; Zakon predviđa oštre kazne VIDEO

U poslednjih nedelju dana u Beogradu je dvoje dece ranjeno iz vazdušne puške, a slični incidenti događali su se i prethodnih godina.

Izvor: B92.net

Evo kako se čuva vazdušno oružje; Zakon predviđa oštre kazne VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Incidenti sa vazdušnim oružjem ne mogu biti na nivou statističke greške, jer svako upiranje cevi u čoveka ne može biti slučajno.

"Korišćenje oružja na ovakav način je najstrože zabranjeno, koje predstavlja pucanje u lice, i može se tretirati kao napad na život i telo žrtve, tako da, prilikom težih povreda mislim da je osnova sasvim jasna, da se izrekne višegodišnja kazna zatvora," kaže novinar Kurira Mladen Radulović.

Vlasnik militari šopa Nemanja Antić navodi da postoje propisana pravila kako to oružje treba držati.

"To anravno ne znači da možete da se nesavesno ponašate prema toj imovini koju ste kupili, morate da je prenosite na zakonom propisan način, u futroli, rancu, koferima za oružje koji su namenjeni za to. Samo rukovanje je definisano kad sme da se koristi, znači, u streljanama, u na to namenjenim poligonima," rekao je Antić.

Pitamo se, kada je postalo moderno upucati nekoga i reći "šalio sam se", i ko je ovde zaista dijabola.

Više poslušajte u video-prilogu:

Izvor: prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban "uvalio kosku" Beogradu?

Mađarski premijer Viktor Orban pohvalio je planove nemačke vlade koja ispituje mogućnost da se procedure za odobravanje azila obavljaju u zemljama koje nisu članice Evropske unije.

9:48

24.6.2024.

22 h

Podeli: