Četvrtak, 07.02.2019.

08:43

Divac povukao ozbiljan potez i šokirao Teksas

Generalni menadžer Sakramento Kingsa Vlade Divac bio je vredan protekle noći i dodatno ojačao svoju ekipu u trci za plej-of.

Izvor: Nikoliæ S

Divac povukao ozbiljan potez i šokirao Teksas
Foto: Getty Images

Sakramento Kingsi su bili prilično aktivni pred završetak "prelaznog roka" i učestvovali su u dva velika trejda.

U centru pažnje je bio dogovor Kingsa i Dalas Meveriksa po kojem je novi "kralj" postao Herison Barns.

Divac je dao Džastina Džeksona i Zeka Rendolfa za igrača koji će značajno da poveća šanse Kingsa u borbi za doigravanje.

Barns ove sezone prosečno beleži 17,7 poena, 4,2 skokova i 1,3 asistencija. On je verovatno bio najviše iznenađen ovim trejdom jer je za njega saznao usred utakmcie!
Veteran Rendolf ove sezone nema ni jedan jedini nastup za Sakramento, a kako trenutno stvari stoje, Dalas će dogovoriti otkup ugovora sa njim, pa će popularni "Zi Bo" u narednih nekoliko dana postati slobodan agent.

Džekson je neko ko će se očigledno zadržati u Dalasu, studirao je na prestižnom univerzitetu Severna Karolina, a poseduje odličan šut za tri poena i biće korisno oružje sa klupe za trenera Dalasa, Rika Karlajla.

Kingsi nameravaju da zadrže Barnsa na duže vreme, a momak koji je svojevremeno izabran sa sedme pozicije na draftu od strane Golden Stejt Voriorsa može lako da postane lider mlade ekipe iz prestonice Kalifornije.
Foto: Getty images
U međuvremenu, Divac je napravio još jedan trejd u kojem su učestvovala ne dva, nego tri tima.

Sakramento je razmenu napravio sa Hjuston Rokitsima i Klivlend Kavalirsima. Kingsi su Imana Šamperta poslali u Hjuston, a za uzvrat su dobili Aleka Burksa.

S druge stranem Hjuston je pored Šamperta dobio još Vejda Boldvina i Nika Stauskasa, dok je Klivlend prihodovao Brendona Najta, Markiza Krisa i zaštićeni pik prve runde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

19 h

Podeli: