NBA draft: Vulvsi prvi biraju

Minesota Timbervulvsi imaće pravo da biraju prvog pika na predstojećem NBA draftu, pošto su imali najviše sreće na lutriji.

Izvor: SO

Sreda, 20.05.2015.

09:33

Default images
Beta/AP

To je prvi put od 2004. godine da je tim sa najviše šansi zapravo i dobio prvog pika, a pre 11 godina Orlando je birao Dvajta Hauarda.

Vulvsi u svojim redovima već imaju dvojicu prvih pikova sa drafta – Endrua Viginsa i Entonija Beneta.

Odmah iza njih biraće Los Anđeles Lejkersi, zatim Filadelfija, sa četvrtog mesta svog igrača odabraće Njujork, a peti je Orlando.

“Igrali smo kao đubre cele godine i zaslužili smo da imamo drugog pika“, napisao je Kobi Brajant na Tviteru.

Za sada se kao najozbiljniji kandidati za prvog pika spominju centar Kentakija Karl-Entoni Tauns, Džalil Okafor sa Djuka, zatim plejmejker Ohajo Stejta D’Anđelo Rasel, kao i 19-godišnji bek Emanuel Mudiaj, koji ove sezone igra profesionalno u Kini.

“To što smo dobili prvog pika daje nam priliku da stvarno ocenimo sve igrače i da odaberemo pravac u kojem želimo da se krećemo“, kazao je trener Vulvsa Flip Sanders.

Draft će se održati 25. juna u Barklejz Centru, dvorani Bruklin Netsa, a više od najboljim NCAA igračima pročitajte u temi Aleksandra Kovačevića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: