Ponedeljak, 31.08.2020.

01:45

Denver živi – magični Marej i odlični Jokić izborili sedmu utakmicu!

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili Jutu Džez u šestom meču, čime su izjednačili u seriji na 3-3.

Izvor: PT

Denver živi – magični Marej i odlični Jokić izborili sedmu utakmicu!
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Izabranici Majka Melouna slavili su rezultatom – 119:107.

Fenomenalnu utakmicu odigrao je Džamal Marej koji je na trećem meču zaredom ubacio 40+ poena, s tim što je sada postigao 50!

Pratio ga je Jokić sa 24 poena, četiri skoka i devet asistencija.

Marej je u poslednjoj deonici bio nezaustavljiv i bila ga je milina gledati. Pogađao je iz svih pozicija i nije dopustio žilavoj Juti da se vrati u meč.

Košarkaši Jute furiozno su otvorili prvu četvrtinu i za svega tri minuta postigli su 15 poena. Odbrana Denvera nije izgledala dobro, ali je zahvaljujući Džamalu Mareju uspela da uhvati ritam u napadu.

U prvoj četvrtini u ovogodišnjem plej-ofu debitovao je Geri Heris i odmah je dao doprinos u odbrani. Nagetsi su se malo stabilizovali na pauzu su otišli sa šest poena zaostatka (30:36).

Jokić je u prvoj četvrtini zaradio dva faula i zbog toga ga duži period nije bilo na terenu. To se nije osetilo u igri Nagetsa jer je odbrana "kliknula", a Marej je bio nezaustavljiv.

Plejmejker Denvera pogađao je iz svih pozicija i ubrzo je ekipa Majka Melouna preuzela vođstvo. Potom se vratio i Jokić i Nagetsi su do kraja poluvremena održali prednost.

Ipak, utisak je da je prednost mogla da bude veća od +5 jer u poslednja 2-3 minuta nismo dobili mnogo od Nagetsa (61:56). Tokom treće četvrtine gledali smo veliku borbu. Igralo se koš za koš, Mičel je vukao Jutu, a za Nagetse su svi po malo imali doprinost.

Ekipa iz Kolorada predvođena Džamalom Marejom bolje je finiširala treći period igre u poslednju četvrtinu ušlo se sa +9 za Denver, 88:79.

U četvrtoj deonici usledio je pravi spektakl. Džamal Marej i Donovan Mičel postizali su neverovatne koševe, a na kraju je kao pobednik izašao Kanađanin.

Marej je iz poseda u posed pogađa velike šuteve i na kraju je došao do 50 poena! Odbrana Jute Džez nije imala rešenje i plejmejker ekipe iz Kolorada donosi pobedu Nagetsima.

Džamal je uz 50 poena imao pet skokova i šest asistencija, a iz igre je šutirao 17/24! Pored Jokića koji je imao 22/4/9, dobre utakmice odigrali su i Grent sa 18 poena, Krejg sa osam, ali i povratnik Heris koji je igrao paklenu odbranu.

U poraženom sastavu Donovan Mičel je postigao 44 poena, Gober je imao 11 poena i 11 sokova, a Konli 21 poen uz šest asistencija.

Sedma utakmica trebalo bi da se igra u noći između utorka na sredu.

Utakmicu ste mogli pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

185 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: