Petak, 13.09.2019.

17:49

Šon Livingston odlazi u penziju

Američki košarkaš Šon Livingston odlučio je da okonča igračku karijeru posle 15 sezona provedenih u NBA ligi.

Izvor: SN

Šon Livingston odlazi u penziju
EPA-EFE/DAVID MAXWELL SHUTTERSTOCK OUT

Šon Livingston je draftovan kao 4. pik na NBA draftu 2004. godine od strane Los Anđeles Klipersa i delovalo je kao da su Klipersi pronašli fantastičnog igrača.

Livingston je doživeo veoma tešku povredu kolena kada je morao na operaciju i pauzu dugu 16 meseci, neki doktori su čak govorili da će imati poteškoća da hoda, a malo je falilo i da ista bude amputirana.

Šon Livingston više nikada nije bio isti igrač, a i dugo se mučio da se vrati u NBA roster – imao je epizodne uloge u Majami Hitu, Oklahoma Siti Tanderima, Vašington Vizardsima, Šarlot Bobketsima, Milvoki Baksima, Klivlend Kavalirsima i Bruklin Netsima u periodu između 2008. i 2014. godine.

Baš tog leta 2014. godine, Livingston prelazi u Golden Stejt Voriorse, uspeva da se vrati u jako dobar ritam i da postane jedan od ključnih igrača sa klupe i da osvoji čak tri šampionske titule.

"Posle 15 godina u NBA ligi, pun uzbuđenja, tuge, zahvalnosti i sreće iskazujem u jednom dahu. Teško je u jednu rečenicu staviti sve emocije kojima iskazujem ispunjenje svojih snova. Nisam trebao da budem ovde. Niko mi nije davao šansu da ću mentalno i emotivno uspeti da dobijem taj rat i nadam se da će to nekoga moći inspiriše. Povreda mi je dala priliku da se bolje upoznam i da samom sebi (a i svetu) dokažem da ništa ne sme da utiče na moju sudbinu osim mene samog. Za svo to vreme u ligi najviše sam ponosan na činjenicu da sam prošao sve testove karaktera, vrednosti i vere. Hvala mom ćaletu koji mi je rekao 'idi po tu veliku loptu' HVALA TI. Mom dedi, koji mi je uvek govorio da u životu ima još mnogo toga pored košarke, HVALA TI. Mojim ujacima koji su me podigli kao svoje dete, HVALA VAM. Mojoj ženi i deci... budućnost je SJAJNIJA od naše prošlosti i jednostavno bez vas ne vidim novo poglavlje. Svim mojim saigračima, trenerima, osoblju, čitav put je kolekcija iskustva i vi ste bili ti koji ste mi pomogli, HVALA VAM. Najveći poklon jeste da pomažemo drugima, čaše u vis!", poručio je Šon Livingston.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: