Preokret Slovenije za polufinale

Reprezentacije Slovenije pobedila je Hrvatsku 67:65 (18:25, 21:22, 14:3, 14:15) i plasirala se u polufinale EP gde će u subotu igrati protiv Srbije od 21 sat.

Izvor: B92

Petak, 18.09.2009.

22:44

Default images

Slovenija je tokom drugog perioda gubila sa 15 poena, ali je odličnom odbranom i sjajnom igrom u napadu napravila strašnu seriju 23:3 i preokrenula rezultat krajem naredne četvrtine. U nastavku je Slovenija iskoristila slabu igru Hrvatske šokiranu preokretom i plasirala se među četiri najbolja tima. Sloveniju je predvodio Lorbek sa 27 poena i osam skokova.

Drugi najefikasniji igrač kod Slovenaca bio je Boštjan Nahbar sa 12 poena i pet skokova, dok je odlični Jaka Lakovič ubacio 11 i imao pet asistencija. U Hrvatskom timu dominirao je Roko Leni Ukić sa 21 poenom (12 u prvom periodu), pet asistencija i tri skoka. Zoran Planinić ubacio je 11, a Nicević dodao deset poena.

U prvom periodu Hrvati su nadigrali Sloveniju i sjajnim šutem iz igre došli do sedam poena prednosti. Polovinu koševa za Hrvatsku ubacio je Roko Leni Ukić koji je samo jednom promašio iz igre.

Slovenija se u drugom periodu brzo vratila u igru najviše zahvaljujući Jaki Lakoviču koji je pogodio trojku i dobio dodatno bacanje koji je uspešno realizovao.
FoNet
Slovenija je držala rezultatski priključak do 29:27, ali su onda Hrvati napravili 10:0 seriju i prvi put došli do dvocifrene prednosti. U tom periodu najbolji u hrvatskom timu bio je Zoran Planinić.

Do kraja poluvremena Hrvatska je nastavila sa sjajnom igrom i iskoristivši lošu organizaciiju Slovenije u napadu dolazi do 15 poena prednosti. Međutim, kada je izgledalo da je u rasulu, Slovenija pravi sjajnu seriju 7:0 u poslednjem minutu i smanjuje na 47:39.

Posle dva minuta igre u trećem periodu Sloveniji je još više smanjila prednost i došla do 48:44, a četiri minuta pre kraja posle trojke Lakoviča i koševa Lorbeka preokreće rezultat i četvrtinu završava sa 53:50. U periodu od kraja druge i završetka treće četvrtine Slovenija je napravila seriju 23:3 i potpuno razbila igru Hrvatske, a na kraju se ispostavilo da je to bio i prelomni deo meča.

Furioznu igru Slovenija nastavlja i u poslednjem periodu kada je zahvaljujući poenima Lorbeka i sa dve vezane trojke Slokara došla do prve ozbiljnije prednosti (61:56). Hrvatski košarkaši su pokušali da u poslednjim minutima igre dođu bar do produžetka, ali su Slovenci ostali koncentrisani i slavili protiv rivala sa 67:65.

Slovenija će u subotu u polufinalu igrati protiv Srbije od 21 sat, a od 18.30h u prvom polufinalnom duelu sastaju se Španija - Grčka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

140 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: