Mačka koja je preživela svoju smrt

Neobični slučaj mačke po imenu Andrea, koju su čak dva puta pokušali ubiti u gasnoj komori, ovih dana ponovo izaziva brojne debate i komentare širom SAD.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.10.2012.

19:04

Default images

Maca Andrea uspešno je izbegla smrt, iako su joj u Gradskom prihvatilištu za životinje odbrojali dane. Naime, u pomenutom prihvatilištu u gradu Vest Veli u američkoj saveznoj državi Juta, pokušali su dva puta da ubiju ovu mačku i to u gasnoj komori.

Crna maca belih šapa uspešno se odupirala smrti prvi put, dok je drugi put nakon provere od strane osoblja ustanovljeno da je mačka uginula. Ona je nakon toga u velikoj plastičnoj kesi sklonjena u ledaru.

Nekoliko zaposlenih kasnije je, igrom slučaja, otkrilo da je mačka živa. Uspeli su da je povrate u normalno zdravstveno stanje nakon što joj je ustanovljena hipotermija, uz povraćanje i dijareju.

Među njima je bila i Karen Bird koja je usvojila mačku. Prema njenim rečima, zaposleni su više godina bili svedoci maltretiranja životinja od strane direktorke prihvatilišta Keli Dejvis. Slučaj sa macom Andreom bio je kap koja je prelila čašu, pa je Bird odlučila da kroz medije ukaže na loše poslovanje svoje šefice, u čemu su je podržali i drugi zaposleni.

Nakon što je priča o Andrei dospela u medije, pokrenuta je lavina negativnih komenatara na račun prihvatilišta, a kao rezultat svega Bird je ostala bez posla. Kako prenosi list “The Salt Lake Tribune”, ona je početkom oktobra podnela tužbu u kojoj osim Andreinog, navodi i ostale slučajeve maltretiranja životinja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: