Novi festivali za dokumentarac "Dragan Wende"

Dokumentarni film "Dragan Wende", autora Dragana Von Petrovića, Lene Muler i Vuka Maksimoviča, biće prikazan ovog meseca na još tri međunarodna festivala.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.11.2013.

12:42

Default images

Kako su saopštili producenti, film se trenutno prikazuje u 10 gradova u Kolumbiji, u okviru programa Muestra International Documental, a predstoje i učešća na međunarodnom festivalu u Bratislavi i festivalu Exground u Visbadenu.

Prošlog meseca nominovan je i za nagradu "Prix Europa", u kategoriji najboljih evropskih TV dokumentaraca.

"Dragan Wende" je kombinacija dokumentarnog sitkoma i tragikomedije, a bavi se životom grupe jugoslovenskih emigranata u Berlinu, subjektivnom istorijom Berlinskog zida i epskom nostalgijom za prošlim vremenima.

Do sada je prikazan na više od 30 festivala u svetu, a pobedio je na festivalima u Trstu, FEST New Directors u Portugalu, Mexico International Film Festivalu i osvojio nagradu "Max Ophuls" u Nemačkoj, kao i nominaciju za najbolji nemački dokumentarac godine.

U Srbiji je do sada prikazan na festivalima Beldocs u Beogradu i Cinema City u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: