Kultura

Sreda, 04.05.2011.

14:29

"Zabava" na dvostrukom vinilu

Bend Jarboli će 13. maja u Klubu Doma omladine Beograda (DOB) koncertno promovisati novi album "Zabava", koji neće biti objavljen na CD-u, već treba do tada da se pojavi besplatno na internetu, ali i u prodaji kao dvostruko vinilno izdanje.

Izvor: Beta

Default images

"Album smo radili na nama najdraži način, što nismo imali prilike zadnjih 10 godina, a to znači u dovoljno velikom studiju da možemo da sviramo svi odjednom i zabeležimo zvuk grupe kakav zaista izlazi. Mislim da nam je to pošlo za rukom", rekao je gitarista Boris Mladenović agenciji Beta.

Prethodno izdanje beogradskog benda bilo je "Buđanje proleća" (2006), a za novi album odustali su od dosadašnjeg CD formata, umesto kojeg će od 11. maja "Zabava" biti dostupna besplatno preko sajta exitmusic.tv, a do koncerta u DOB-u očekuje se i dvostruka ploča u produkciji "Odličnog hrčka" i "Digimedije".

"Silom prilika je ispao dvostruki vinil. Sve su pesme već bile tu, i minutaža od 50 i nešto minuta odredila je da mora da ide na dve ploče, jer ne stane na jednu. Dvostruki album obezbeđuje i mnogo bolji narez i zvuk", kaže Mladenović.

Prema njegovim rečima, "Zabava" sa 13 novih pesama "zvuči jako živo i pokazuje neke novostečene sviračke i autorske kvalitete Jarbola", koje čine pored njega i gitarista Daniel Kovač, basista Žolt Kovač, bubnjar Nemanja Aćimović i klavijaturistkinja Sonja Lončar.

"Ova kao i sve naše ploče ima nekoliko tema koje se obrađuju, a zabava je jedna od tih tema, u različitim aspektima. To nije baš afirmativno ime. Postoji tu doza ironije", kaže Mladenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

23 h

Podeli: