Kultura

Sreda, 06.03.2024.

20:20

Košulja iz serije "Gordost i predrasude" prodata za 30.000 evra

Košulja koju je glumac Kolin Firt nosio na snimanju televizijske serije "Gordost i predrasude” (1995) prodata je za 25.000 funti, iliti 30.000 evra, na dobrotvornoj aukciji u Londonu.

Izvor: Tanjug

Košulja iz serije
Foto: Profimedia

U ovoj košulji, Kolin Firt koji je glumio gospodina Darsija, nakon kupanja u svom jezeru, u mokroj odeći naleće na svoju ljubavnicu, Elizabet Benet, koju igra Dženifer Ehle.

Ova scena zapravo ne postoji u knjizi Džejn Ostin, ali to je nije sprečilo da postane jedan od najpoznatijih TV trenutaka svih vremena, prenosi BBC. Odeća, koja je uključivala belu košulju, somotski prsluk, pantalone i čizme, prvobitno je procenjena na 7.000 i 10.000 funti, ali je cena porasla više nego dvostruko.

Ovo je jedna od nekoliko košulja koje su korišćene tokom snimanja, dok je druga prethodno prodata na dobrotvornoj aukciji, a treća je ostala u arhivi.

"Nije samo košulja, to je ceo kostim koji je Kolin nosio u toj sceni, uključujući i čizme“, rekla je kostimograf Dina Kolins za BBC Radio 4. Na aukciji je izložena i balska haljina Kristijan Dior koju je nosila Madona u u filmu "Evita", kostim Dru Barimor iz "Ever After", haljina i ogrtač Meril Strip iz filma "Ženi francuskog poručnika", kao i kostimi Džonija Depa iz "Uspavane doline" i Hita Ledžera iz Kazanove.

Na aukciji koju je organizovala akcijska kuća Keri Tejlor su se našli i kostimi iz drugih televizijskih serija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

17 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

22 h

Podeli: