Kultura

Sreda, 23.02.2022.

11:26

Novi film Raše Andrića najgledaniji u srpskim bioskopima

Novi film Radivoja Raše Andrića imao je snažan bioskopski start jer ga je za prvi vikend pogledalo 26.080 gledalaca (27.422 uključujući i premijeru), što je ovoj emotivnoj priči o odrastanju obezbedilo prvo mesto na listi najgledanijih filmova u srpskim bioskopima, saopštili su iz Filmskog centra Srbije.

Izvor: B92, Tanjug

Novi film Raše Andrića najgledaniji u srpskim bioskopima
Foto: B92.net/S.D.

Svečana premijera filma "Leto kada sam naučila da letim" je održana 16. februara u Kombank dvorani. Odmah nakon toga, film je ušao u redovnu bioskopsku distribuciju pod okriljem Art viste.

Raša Andrić za B92.net o prvom ostvarenju posle 16 godina: "Jedino o borcima vredi snimati filmove"

"Leto kada sam naučila da letim", vedra i duhovita priča snažnih emocija, prati dvanaestogodišnju Sofiju, devojčicu pred kojom je naizgled dosadno letovanje sa dve bake. Ipak, nova prijateljstva, prvi poljubac i pomirenje sa otuđenom porodicom pretvaraju to leto na idiličnom jadranskom ostrvu u neprocenjivo i nezaboravno iskustvo.

Film su producirali Maja Popović Milojević i Milan Stojanović iz beogradske filmske kuće Sense Production, uz koproducente iz Hrvatske, Bugarske i Slovačke.

Posle "Kengura" i "Munja" – novi film Raše Andrića; talasi, matičnjak i vapaj za pomirenjem

Pored Klare Hrvanović, koja tumači lik Sofije, u filmu glume Olga Odanović, Žarko Laušević, Snježana Sinovčić, Luka Bajto i Ema Kereta Rogić.

Filmski centar Srbije je projekat za novi Andrićev film podržao u junu 2018. godine, u kategoriji sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: