Kultura

Ponedeljak, 30.12.2019.

14:59

Preminuo Nil Ines, zvezda "Letećeg cirkusa Montija Pajtona"

Britanski glumac, komičar i muzičar Nil Ines, koji je bio deo postave "Leteći cirkus Montija Pajtona", umro je u 76. godini, pišu strani mediji.

Izvor: B92

Preminuo Nil Ines, zvezda
Foto: Getty/John Downing / Stringer

Nilov agent, Najdžel Morton objavio je tužnu vest, te dodao da je Ines umro u nedelju. Ines je umro iznenada, nije bio bolestan, a porodica se javnosti obratila saopštenjem.

"Sa velikom tugom obaveštavamo javnost da je Nil Ines umro u nedelju 29. decembra 2019", navodi se u saopštenju porodice.
Foto: Getty/Kris Connor / Stringer
"Izgubili smo prelepu, nežnu dušu čije su muzika i pesme dodirnule srce svih i čiji su nas intelekt i traganje za istinom inspirisali", navodi se u saopštenju.

Iza sebe je ostavio suprugu Ivon i tri sina Majlsa, Luka i Barnija, kao i troje unučadi Maka, Isija i Zaka.

"Komičar i muzičar napisao je niz originalnih pesama za Monti Pajton i takođe glumio u filmu 'Žitije Brajanovo' iz 1979. godine. Nakon što je završio "Leteći cirskus Montija Pajtona" Ines je počeo da svira u bendu "The Rutles".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: