Kultura

Utorak, 19.02.2019.

14:01

Srebrni medved 69. Berlinala rediteljki filma "Bio sam kod kuće, ali"

Na ovogodišnjem 69. međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu nemačka rediteljka Angela Šanelec (Angela Schanelec) osvojila je nagradu "Srebrni medved" u kategoriji za najbolju režiju, za film "Bio sam kod kuće, ali..."

Izvor: B92

Srebrni medved 69. Berlinala rediteljki filma
Foto: YouTube/Printscreen

Drama, nastala u nemačko-srpskoj koprodukciji, premijerno će biti prikazana domaćoj publici na FEST-u 3. marta u Kombank dvorani, a kasnije će se naći i u bioskopskoj distribuciji.

Dečak Filip (Jakob Lassalle), trinaestogodišnji osnovac, nestao je na nekoliko dana bez traga. Film počinje njegovim pojavljivanjem u školskom dvorištu, kada svi primećuju da se čudno ponaša i da neuredno izgleda. Njegova majka i učiteljica veruju da ono što je on tražio u šumi jeste blizina sa prirodom i smrću. Znaju da je to izazvano nedavnim gubitkom njegovog oca. Ipak, dečakovo ponašanje demantuje ono što se do sada uzimalo zdravo za gotovo.

Rediteljka i scenaristkinja filma Angela Šanelec rekla je o filmu: „Nisam imala određeni cilj, kao ni razmišljanje kako bi bilo najbolje da ga dosegnem. Pisala sam jednu situaciju za drugom, išla sam korak po korak. Likovi u filmu su povezani jedni sa drugima, tako da posmatrajući jedan možete da shvatite suštinu drugog lika."

U ostalim ulogama: Maren Eggert, Marcel Kohler, Wolfgang Michael, Dane Komljen, Jelena Kuljić i drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: