Kultura

Ponedeljak, 06.07.2015.

15:00

Novi roman Tonija Parsonsa u knjižarama 9. jula

Novi triler Tonija Parsonsa "Stari grobovi" u prodaji će se pojaviti u četvrtak 9. jula u izdanju Lagune.

Izvor: B92

Default images

Autor neponovljivih porodičnih priča, ispunjenih melanholijom, svim gorkim i slatkim ukusima života, iznenadio je čitalačku publiku kada je rešio da okrene novi list i zadje u sferu eksplozivnih krimića.

Prvi roman kriminalističkog serijala "Jedan po jedan" gde je glavni junak detektiv Maks Vulf Laguna je objavila prošle godine, a sada je romanom "Stari grobovi" Parsons dokazao da za njegovo pero prepreke ne postoje.

Prvog dana nove godine članovi imućne porodice ubijeni su u bogataškom, dobro čuvanom naselju na severu Londona, a njihovo najmlađe dete je oteto.

Oružje ubistva, pištolj kojim se stoka omamljuje pre klanja, odvodi detektiva Maksa Vulfa u prašnjavi ugao Crnog muzeja Skotland Jarda posvećen ubici koji je još pre trideset godina prozvan Klaničar.

No, Klaničar je odrobijao svoje, sada je star i umire, međutim pitanja ostaju otvorena da li se zaista vratio u igru, da li je ubistvo te srećne porodice bilo besmisleni izliv gneva, izopačena počast imitatora ili naručeni zločin smišljen da okrivi samrtnika.

Maks zna samo da mora pronaći nestalo dete i zaustaviti ubicu pre nego što uništi još jednu nedužnu porodicu - ili dok ne nađe put do vrata njegovog doma.

Parsons će o detektivu Vulfu napisati još knjiga, a treći roman iz tog serijala u izdanju Lagune pojaviće se 2016. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

19 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: