Kultura

Nedelja, 03.02.2019.

19:40

Nakon 40 godina stiže nastavak kultnog horora

Imamo veliku vest za fanove romana Stivena Kinga - nastavak "Isijavanja" stiže u bioskope u novembru ove godine.

Izvor: mondo.rs, Variety

Nakon 40 godina stiže nastavak kultnog horora

"Doctor Sleep" je nastavak kultnog "Isijavanja", koji prati odraslog Denija Toransa koji se bori sa alkoholizmom i demonima iz prošlosti. Dok radi u bolnici, gde misteriozno "uspavljuje" pacijente čijim je životima došao kraj, uz pomoć "isijavanja", moći koju ima od rođenja, shvata da "Pravi čvor", grupa besmrtnih zlih bića, otima decu i muči ih. Torans će morati da posegne u najdublje i najmračnije delove sebe kako bi, uz pomoć devojčice sa kojom je na telepatskoj vezi, pobedio monstrume.

Glavnu ulogu tumačiće Juan Megregor, dok će se u ostalim ulogama pojaviti Rebeka Ferguson i drugi.

"Varajeti" piše da ćemo ovaj film gledati ranije nego što je bilo predviđeno. Iako je premijera bila zakazana za sledeću godinu, ipak stiže u novembru 2019. godine.

Malo bi bilo reći da je "Doctor Sleep" podelio fanove - dok jedni smatraju da je u pitanju sjajna knjiga, drugi misle da odrasli Deni u borbi protiv "Pravog čvora" nije dostojan nastavak kultnog romana i filma o Džeku Toransu i hotelu Overluk.

Režija je poverena Majku Flanaganu, režiseru koji je ranije obradio roman "Džeraldova igra" u produkciji Netfliksa, a ta adaptacija naišla je na pozitivne kritike publike.

Fanovi sa nestrpljenjem iščekuju ovaj film, a to se verovatno može reći i za samog Kinga, pošto je svojevremeno izjavio da je bio "zgrožen" Kjubrikovom verzijom "Isijavanja". Podsetite se

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: