Utorak, 18.11.2014.

09:43

Novi roman Džonatana Frenzena

Jedan od najcenjenijih savremenih američkih pisaca Džonatan Frenzen, najavio je novi roman za septembar 2015. godine.

Izvor: B92

Default images

Frenzen, koji se pokazao kao odličan hroničar savremenog američkog društva u romanima “Korekcije” i “Sloboda” (svaki od ovih romana je prodat u preko million primeraka), za septembar sledeće godine je najavio novu knjigu pod naslovom “Purity”. Naslov je ujedno i ime glavne junakinje koja ne zna ko joj je otac i čija potraga za njim traje godinama i obuhvata nekoliko kontinenata. U romanu se prepliću mesta i epohe, od savremene Severne i Južne Amerike, preko Istočne Nemačke iz vremena pre pada Berlinskog zida.

Iako “Purity” dodiruje porodicu, ljubav i politiku, tj. neke od tema kojima se Frenzen bavio u bestselerima “Korekcije” i “Sloboda”, njegov izdavač Džonatan Galasi kaže da je Frenzen ovde sa svojim nepogrešivim osećajem za realizam pomešao izvesnu dozu mitskog.

Imajući u vidu podatak da mu je za pisanje svakog od dva prethodna romana bilo potrebno nešto manje od 10 godina, to što “Purity” dolazi samo 5 godina nakon “Slobode” čini se kao “treptaj oka” u Frenzenovom vremenskom sistemu.

Sledeće godine će biti objavljena i Frenzenova biografija, čiji je autor Filip Vajnstajn. Sudeći po ove dve knjige, mnogobrojni ljubitelji lika I dela Džonatana Frenzena imaće čemu da se raduju 2015.

foto: Tulane Public Relations/flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

20 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: