Petak, 29.05.2015.

19:20

Moskva objavila "crnu listu" političara iz EU

Moskva je objavila "crnu listu" s devedeset imena političara iz Evropske unije kojima je zabranjen ulazak u Rusiju.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: gettyimages

To je odgovor na sankcije koje joj je Unija zavela zbog Krima i Ukrajine, rekao je premijer Holandije Mark Rute.

"Rusija je juče predala listu raznim evropskim ambasadama i na njoj su oni koji više ne mogu da uđu u Rusiju", rekao je u redovnom obraćanju novinarima Rute i dodao da su na toj listi dvojica holandskih skupštinskih poslanika i holandski poslanik u Evropskom parlamentu.

Na toj listi je navodno između 80 i 90 imena, rekao je Rute. On je dodao da je to odgovor na zabrane putovanja koje je EU nametnula Moskvi zbog ruske aneksije Krima i navodnog učešća u istočnoj Ukrajini.

Predstavnica diplomatskog servisa EU u Briselu rekla je za AFP da je Rusija proteklih meseci zabranila nekolicini evropskih političara da uđu u Rusiju, ali do sada je odbijala da i objavi tu listu.

Rute je rekao da ruska "crna lista" nije zasnovana na međunarodnom zakonu, da nije transparentna i da bi mogla da se ospori na sudu.

Na listi se nalazi i Gi Verhofstad, šef Liberalne grupe u Evropskom parlamentu i bivši premijer Belgije, rekao je njegov portparol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

20 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: