Subota, 07.02.2015.

19:20

UAE šalje Jordanu pomoć protiv ID

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) će poslati jednu eskadrilu borbenog aviona F-16 u Jordan radi pružanja podrške jordanskim oružanim snagama u borbi protiv ID.

Izvor: Tanjug

Default images

Pozivajući se na državnu agenciju VAM, Frans pres navodi da je to naložio nasledni princ Abu Dabija Muhamed bin Zaid al-Nahajan, koji je i zamenik čelnika oružanih snaga UAE.

"Ova inicijativa potvrđuje nepokolebljivu i konstantnu solidarnost UAE sa Jordanom i njihovu vodeću ulogu i neizmernu žrtvu za stabilnost i bezbednost u regionu koju otelovljuje mučenik i heroj Muaz al-Kasasbe", navodi agencija VAN.

TASS prenosi da će “emiratska avijacija pružati podršku jordanskoj vojsci u okviru njenog učešća u aktivnosti međunarodne koalicije za borbu protiv terorizma“, i izraženo uverenje vlade UAE da je neohpodno objedinjavanje napora arapskih zemalja i aktivnija saradnje u osiguranju bezbednosti i stabilnosti u regionu.

Rojters iz Amana, pozivajući se na neimenovani jordanski vojni izvor, izveštava da će eskadrila biti stacionirana u Jordanu i da će biti od velike pomoći u intenziviranju napada na ID.

Prošlog utorka ID je na internet postavila video-snimak pogubljenja jordanskog pilota Muaza Jusefa al-Kasasbea, čiji je avion ta ekstremistička grupa oborila iznad sirijskog grada Rake, 24. decembra 2014. godine.

Al-Kasasba je živ zapaljen, a vlasti Jordana u sredu su pogubili dvoje terorista povezanih sa tom grupom, dok je jordanski kralj Abdula Drugi obećao da će slediti "zločinačku kliku terorista i uništiti je u njihovoj jazbini", podseća TASS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: