Ponedeljak, 12.01.2015.

16:57

FR: Podmetnut požar u džamiji

U jednoj džamiji u izgradnji u centralnoj Francuskoj kasno sinoć došlo je do požara, za koji se pretpostavlja da je podmetnut, saopštile su lokalne vlasti.

Izvor: Tanjug

Default images
Ilustracija (Foto: Tanjug, arhiva)

Požar u džamiji u gradu Poatje je ugašen pre nego što su stigli vatrogasci, a lokalni zvaničnici pretpostavljaju da je bio podmetnut, prenela je agencija AFP, navodeći da je najnoviji u nizu napada na muslimanske objekte u toj zemlji.

Vandali su na vrata te iste džamije u četvrtak farbom u spreju napisali "Smrt Arapima".

Vlasti su navale da će ubuduće ta građevina biti pod policijskom zaštitom.

To je najnoviji u nizu napada na džamije otkad su prošle nedelje u Parizu džihadisti izvršili tri napada, u kojima je poginulo ukupno 17 ljudi.

U ostalim incidentima su džamije išarane rasističkim sloganima, zasute mecima ili su oštećene na neki drugi način, a na Korzici su nepoznati izgrednici u petak ostavili leševe divljih svinja ispred muslimanske sale za molitve, naveo je AFP.7

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: