Nedelja, 28.12.2014.

00:41

Izborni dan u Lučanima i Mionici

U Lučanima i Mionici se danas održavaju izbori, a biračka mesta biće otvorena od 7 do 20 h.

Izvor: Tanjug

Default images

Biračko pravo u Lučanima moći će da ostvari 17.723 birača na 42 biracka mesta.

Izborne komisije su pozvale građane opština Lučani i Mionica da u nedelju, sa ličnim dokumentima i obaveštenjima o vremenu i mestu glasanja, dođu na svoja biračka mesta i iskoriste svoje biračko pravo. Građani opštine Lučani na izborima 28. decembra imaju zakonsko pravo da glasaju za jednu od pet izbornih lista -

1. "Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka", prvi na listi je Slobodan Jolović.

Lista broj 2 je "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija", prvi na listi je Slavko Radosavčević.

Nosilac liste broj tri je Milan Parezanović - "Dveri, poljoprivrednici i omladina za spas naše opštine - Milan Parezanović".

Pod brojem 4 je "Nova Srbija - Velimir Ilić", prvi na listi je Radomir Dramlić i 5. lista je "Grupa građana -Jedan tim", prvi na listi je Milan Raičić.

U Mionici pravo glasa na vanrednim lokalnim izborima ima 11.981 građanin, a glasa se na 38 biračkih mesta.

Za 39 odborničkih mesta boriće se 117 kandidata koji učestvuju na tri izborne liste - 1. Aleksandar Vučić - SNS (koalicija sa NS, SDPS, SPO i DSS), 2." Ivica Dačić - SPS-JS - Snaga su ljudi" i Demokratska stranka Mionica - Milan Gavrilović Ćićovan.

Vanredni lokalni izbori raspisani su za 28. decembar nakon raspuštanja lokalnog parlamenta i uvođenja privremenih mera pošto se saziv izabran 12. maja 2014. nije sastao više od tri meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: