Hronika 1

30.05.2024.

15:11

Saslušan pucač sa Kalemegdana: Evo kako se branio

Osumnjičenom S. H. (53), koji je iz stana ispalio projektil iz vazdušne puške ka parku Kalemegdan i pogodio A. Đ. (15), nanevši joj ustrelnu ranu desne potkolenice, određeno zadržavanje od 48 sati.

Izvor: Blic.rs

Saslušan pucač sa Kalemegdana: Evo kako se branio
RINA

Podeli:

Kako se navodi u saopštenju, njemu se na teret stavlja da je učinio krivično delo izazivanje opšte opasnosti, a koristio je vazdušnu pušku FX model "Maverick VP" kalibra 5,5 mm.

Naime, osumnjičenog S. H. (53) u toku trajanja zadržavanja, u prisustvu branioca, saslušao je javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i on je izneo svoju odbranu i delimično priznao izvršenje predmetnog krivičnog dela.

Nakon toga je postupajući javni tužilac podneo predlog sudiji za prethodni postupak da se okrivljenom S. H. (53) odredi pritvor, s obzirom na to da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela i osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati dokazni postupak uticajem na svedoke.

U daljem toku predistražnog postupka biće prikupljeni svi raspoloživi dokazi, donete naredbe za sva potrebna veštačenja, ispitana maloletna oštećena i eventualni svedoci očevici, te će biti pribavljena medicinska dokumentacija o povredama koje je oštećena zadobila kritičnom prilikom, kao i naloženo veštačenje radi utvrđivanja vrste i težine povreda i mehanizma njihovog nastanka, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: