Jemen: Za sedam dana 200 žrtava

U borbama na obodima jemenske prestonice Sane, između šiitskih pobunjenika i sunitskih milicija, prošle sedmice je poginulo najmanje 200 ljudi, saopštava vlada.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.09.2014.

18:50

Default images

Danas su pronađena 53 tela pa je ukupan broj poginulih od 16. septembra 200 ljudi, saopštilo je ministarstvo zdravlja Jemena.

Spasilačke ekipe su evakuisale 461 osobu ranjenu u borbama.

Suprotstavljene političke struje u Jemenu, među kojima i šiitski pobunjenici, potpisale su sinoć mirovni sporazum u prisustvu izaslanika Ujedinjenih nacija, objavila je državna novinska agencija Saba.

Premijer Jemena Mohamed Salem Basindva podneo je juče ostavku predsedniku Hadiju, pošto je u prestonici Sani nastupio haos, kada su pobunjenici, šiitski muslimani počeli da osvajaju neke vojne i vladine zgrade.

Prema sporazumu, novi premijer, kojeg Hadi treba da imenuje za tri dana, mora da "bude neutralan i da ne pripada nijednoj strani", istakao je Benomar.

U međuvremenu, pobunjenici moraju da predaju ključne zgrade institucija vlade koje su zauzeli, rasture protestne kampove koje su postavili u i oko Sane pre mesec dana i "odmah prekinu svaku vrstu nasilja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: