Utorak, 15.07.2014.

18:44

SAD: Dodik ne zavređuje odgovor

Američka ambasada u BiH ocenila da izjave Milorada Dodika, kojima je izvređao otpravnika poslova Ambasade SAD u BiH Nikolasa Hila ne zavređuju odgovor.

Izvor: Beta

Default images

Kancelarija za odnose s javnošću američke ambasade u Sarajevu navela je da je Hil na Američkom univerzitetu u Tuzli u subotu održao govor u kojem je, na osnovu sopstvenog iskustva u regiji, govorio o problemima s kojima se zemlja suočava, posebno o korupciji.

"Vlada SAD i njeni predstavnici stalno govore da su nacionalizam i korupcija medju najvećim problemima u BiH, zato je zanimljivo da su izjave otpravnika poslovnika Hilla, ostavile tako snažan utisak na Dodika i njegove saradnike", naveli su iz američke Ambasade.

Zbog velikog interesovanja koje postoji u zemlji za problem korupcije, kako je navedeno, pozdravljen je Dodikov angažman u toj diskusiji, koji će, kako se nadaju, rezultirati značajnijim nastojanjima da se reši problem korupcije.

Dodik je ranije danas nazvao Hila "patološkim lažovom i dokazanim smutljivcem" i optužio ga da u SAD šalje "lažne izveštaje".

Hil je u Tuzli izjavio da u RS "ključa nezadovoljstvo zbog endemskekorupcije lidera tog entiteta, kronizma, dilova kojima se bogate članovi porodice, priča o luksuznim nekretninama u Beogradu i na Kipru, o sudijama RS koji su pritegnuti kako bi ignorisali mito i osigurali da predmeti korupcije nikada ne ugledaju svetlo dana u sudnicama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

23 h

Podeli: