Paprene cene priprema za fakultet

Na pojedinim beogradskim fakultetima počelo je prijavljivanje srednjoškolaca za pohađanje pripremne nastave za upis 2014. godine.

Izvor: B92

Sreda, 09.10.2013.

16:20

Default images

Taj izdatak roditelje košta više desetina hiljada dinara, pošto se kurs na elektrotehnici plaća 60.000, a na farmaciji 54.000 dinara.

Farmaceutski fakultet organizuje pripremu iz hemije i matematike i za 80 časova iz jednog predmeta treba izdvojiti 27.000 dinara.

Nastava počinje u decembru, kursevi će se održavati subotom i nedeljom, a polaznici mogu da se odluče za pohađanje samo jednog predmeta.

Na Elektrotehničkom fakultetu takođe je počelo prijavljivanje za pripremnu nastavu iz matematike i fizike za upis na tehničke fakultete.

Predavanja počinju u novembru i za 60 časova po predmetu plaća se 30.000 dinara. Nastava se izvodi vikendom u grupama od najviše 20 polaznika.

Za svaki kurs predviđen je probni test, na kome će slušaoci moći da provere stečeno znanje. Na kursevima polaznici dobijaju domaće zadatke i zadatke za samostalno utvrđivanje gradiva.

Na fakultetu ističu da je cena viša, 34.000 po predmetu, ako se plaća na tri rate, do kraja godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: