Četvrtak, 25.04.2013.

00:11

File danas u poseti Beogradu

Evropski komesar za proširenje Štefan File dolazi večeras u Beograd. Sastanak sa Dačićem i Vučićem predviđen u 21h u Vili Bokeljka, saopšteno je iz Vlade.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Osim premijera i prvog potpredsednika Vlade, sastanku s Fileom prisustvovaće i potpredsednica Vlade zadužena za evrointegracije Suzana Grubješić.

File će sa najvišim državnim zvaničnicima razgovarati o briselskom sporazumu Beograda, a izjave za novinare predviđene su pre početka sastanka.

Kako je ranije najavljeno iz beogradske kancelarije Saveta Evrope, File će dan kasnije, u petak, u Beogradu učestvovati na konferenciji "Jačanje kapaciteta sprovođenja zakona i pravosuđa u borbi protiv korupcije u Srbiji".

Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer izjavio je danas da File u Beograd dolazi u znak podrške procesu evrointegracije. "File će danas i sutra boraviti u posetu Srbiji kako bi nastavio da pruža podršku i ohrabrio nastavak odvijanja procesa u dobrom pravcu", rekao je Dežer.

Kako je rekao, briselski sporazum je "odlična vest" koju su prepoznali i Evropska komisija u izveštaju, preporučivši početak pregovora sa Srbijom, i ministri spoljnih poslova zemalja EU na sastanku u Luksemburgu.

"Kad se stvari kreću u dobrom pravcu, EU drži reč i proces (evrointegracija) napreduje", rekao je Dežer, prilikom otvaranja Prvog sajma investicionog potencijala opština Preševo, Bujanovac i Medveđa u Privrednoj komori Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: