Ponedeljak, 19.11.2012.

23:46

Nikšić još bez vlasti, PCG opominje

Novoosnovana stranka Pozitivna Crna Gora neće podržati one funkcionere lokalne vlasti u Nikšiću koji ne budu poštovali državne simbole Crne Gore.

Izvor: Beta

Default images

Takav stav, kako je saopšteno, ne znači uslovljavanje i ucenjivanje Demokratskog fronta (DF), sa kojim su ranije PCG i Socijalistička narodna partija (SNP) dogovorile principe o saradnji u formiranju lokalne vlasti u Nikšiću.

Povodom optužbi DF da PCG ne želi saradnju u lokalnoj vlasti u Nikšiću, iz te stranke je saopšteno da upravo DF krši ranije usaglašeni sporazum o postizbornoj saradnji, jer ne poštuje državne simbole i prvo želi da podeli funkcije a onda da se utvrdi plan razvoja grada.

Na lokalnim izborima u Nikšiću, koji su održani 14. oktobra, DF, u kome su Nova srpska demokratija i Pokret za promjene, zatim SNP i PCG su osvojili zajedno 21 odborničko mesto, jedno više od koalicije Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije i Liberalne partije.

DF, SNP i PCG, međutim, još ne mogu da formiraju lokalnu vlast u tom gradu jer među njima postoje krupne političke razlike, pre svega u vezi sa poštovanje državnih simbola Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: