Ponedeljak, 20.08.2012.

09:14

Novi sukobi u Damasku

Novi sukobi izbili su tokom prethodne noći u Damasku, prvog dana svečanosti Ramazana, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Izvor: Beta

Default images

Borbe između režimski snaga i pobunjenici počele su posle ponoći u nekim južnim kvartovima sirijskog glavnog grada, gde su se čule jake eksplozije, navodi se u saopštenju u kojem se ne precizira da li ima žrtava.

Sirijski predsednik Bašar Asad juče ujutro je povodom početka Ramazanskog Bajrama prisustvovao molitvi u džamiji Hamad u Damasku, što je prvo njegovo javno pojavljivanje od kada su u bombardovanju glavnog grada Sirije ubijeni ministar odbrane i predsednikov zet.

On se poslednji put u javnosti pojavio 4. jula kada je održao govor u parlamentu.

Od tada je došlo do eskalacije sukoba između pobunjenika i pristalica sirijskog režima, tokom kojih su bombardovani mnogi gradovi među kojima Damask i Alep.

Prema podacima sirijske Opservatorije od početka sirijskog sukoba u martu prošle godine, život je izgubilo više od 20.000 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: