Utorak, 17.05.2011.

10:10

Avioni NATO-a bombardovali Pakistan

Dva borbena helikoptera NATO-a izvela prekogranični napad na kontrolni punkt pakistanske vojske i ranila dvojicu pakistanskih vojnika.

Izvor: Tanjug

Default images

Napad je izveden u Vači Bibi, 50 kilometara zapadno od Miranšaha, kada su dva helikoptera Alijanse ušla iz Avganistana u vazdušni prostor Pakistana i napala kontrolni punkt.

Incident se dogodio dve sedmice pošto su pripadnici američkih specijalnih jedinica 2. maja prešli iz Avganistana u Pakistan i u akciji u Abotabadu, blizu Islamabada, ubili vođu Al Kaide Osamu bin Ladena.

Ta akcija je razbesnela pakistanski državni i vojni vrh i izazvala dodatno ogorčenje stanovništva, koje odavno oseća ljutnju zbog napada američkih bespilotnih letelica na pakistanskoj teritoriji, u kojima su ubijene stotine ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: