Petak, 09.04.2010.

18:09

LSV za bezbednost u Novom Sadu

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pokrenuće više inicijativa za povećanje bezbednosti u tom gradu.

Izvor: Beta

Default images

Potpredsednik LSV-a Aleksandar Jovanović rekao je na konferenciji za novinare da je bezbednost u Novom Sadu pogoršana i ocenio da je potrebno da se poveća broj uniformisanih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i da bude otvorena policijska stanica na Novom naselju.

Aleksandar Jovanović je podsetio da je kao predsednik Skupštine grada Novog Sada u četiri navrata pismeno zatražio od ministra policije Ivice Dačića da omogući otvaranje policijske stanice u najmnogoljudnijem novosadskom naselju, ali da je dobio "neodređen" odgovor da bi to moglo da se dogodi u budućnosti.

"U proteklih osam godina broj stanovnika Novog Sada porastao je za više od 80 000. Grad ima niz problema koji se tiču reda i mira. Samo ove godine opljačkano je 11 pošta, a dogodili su se i jedno ubistvo i masovna tuča na Novom naselju", rekao je Jovanović.

On je rekao da Novom Sadu prema sadašnjoj sistematizaciji policije nedostaje 20 odsto policajaca, a grad nezvanično ima 1,7 policajaca na 1 000 stanovnika, što je daleko ispod evropskog proseka od četiri policajca na 1 000 stanovnika.

Potpredsednica Gradskog odbora LSV-a Aleksandra Jerkov rekla je da će kao zamenica šefa poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" u Skupštini Srbije od Ivice Dačića zatražiti podatak koliko tačno policajaca radi u Novom Sadu.

Prema njenim rečima, podatak o broju policajaca koji rade u Novom Sadu neophodan je kako bi se utvrdilo da li su Novosađani u ravnopravnom ili neravnopravnom položaju u odnosu na druge građane Srbije.

"Ministarku finansija Dianu Dragutinović pitaću koliko je učešće Novog Sada u budžetu Srbije. Na osnovu toga će se videti koliki je policijski budžet koji odlazi u Novi Sad i na koliko uniformisanih policajaca građani Novog Sada imaju prava", kazala je Aleksandra Jerkov.

Ona je navela da kampanja za bezbednost u Novom Sadu nije predizborna aktivnost koju sprovodi LSV zbog toga što je košarkaš Partizana Strahinja Milošević bio meta nasilja u Novom Sadu, već je to dugoročna akcija od koje će korist imati sledeće generacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: