Nedelja, 24.01.2010.

01:21

Odžaci biraju lokalnu vlast

U opštini Odžaci održavaju se vanredni parlamentarni izbori. Izlaznost na birališta premašila 70 odsto.

Izvor: B92, Beta

Default images

Do 19 sati glasalo je 70,13 odsto birača i izbori protiču bez nepravilnosti, rečeno je agenciji Beta u Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK). "To je izuetno visok odziv, kakav Odžaci odavno nisu videli", kazali su u OIK-u. Oko 28 000 upisanih glasača treba da izabere 28 odbornika Skupštine opštine, među kandidatima 10 partija i koalicija.

Za mesta u Skupštini opštine, nadmetaću se "Lista za evropsku Srbiju - DS - Boris Tadić", "G17 plus - Snežana Sedlar", "SRS - dr Vojislav Šešelj", "DSS - dr Vojislav Koštunica", "SNS - Tomislav Nikolić".

Na izbornim listićima su i koalicija SPS-PUPS-JS, "Nova Srbija - Velimir Ilić", "Romska demokratska stranka - Rajko Ranko Jovanović", Koalicija "Srbija" i "Narodna partija - Maja Gojković".

Izbori su raspisani nakon što su 1. septembra, zbog nemogućnosti da se i nakon šest meseci formira stabilna skupštinska većina, u opštini uvedene privremene mere.

U prethodnom sazivu lokalnu vlast držala je Srpska radikalna stranka.

Ono što je obeležilo predizbornu kampanju je dolazak brojnih državnih, pokrajinskih i partijskih funkcionera i njihova mnogobrojna obećanja data građanima te opštine.

Tako su Odžake u poslednjih mesec dana posetili predsednik države, pokrajinski premijer, i to u nekoliko navrata, ministri kulture, obrazovanja i unutrašnjih poslova, državni sekretari i brojni drugi koji su najavljivali šta će sve biti izgrađeno, urađeno ili obezbeđeno za tu opštinu.

Takođe, potpisivani su razni ugovori o izgradnji infrastrukture ili je pojedinim ustanovama predata tehnika potrebna za njihov svakodnevni rad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

19 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: