Petak, 22.01.2010.

19:26

Bajden u poseti Iraku

Potpredsednik SAD-a Džozef Bajden u Bagdadu pokušava da ublaži tenzije zbog kojih bi mogli biti odloženi parlamentarni izbori u Iraku zakazani za mart.

Izvor: Beta

Default images

Bajden želi da razreši spor oko toga da li bi više stotina kandidata trebalo da bude sprečeno da učestvuje na izborima zbog sumnji da su povezani s režimom bivšeg iračkog predsednika Sadama Huseina. Spor se vodi po liniji verskih podela, gde većinski šiiti dominiraju u vladi, dok suniti, dominantni za vreme Sadama Huseina, traže veća prava u odlučivanju u zemlji.

Administracija predsednika SAD Baraka Obame nada se da će martovski izbori pomoći u približavaju sunita i šiita i potvrditi nedavne pozitivne pomake u bezbednosti.

Očekuje se da američke trupe ubrzaju povlačenje iz Iraka posle izbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

10 h

Podeli: