Halas negirao optužbe

Načelnik Odeljenja za poslove urbanizma Zrenjanina Nikola Halas negirao je da je učestvovao u malverzacijama sa građevinskim zemljištem na teritoriji tog grada.

Izvor: B92

Sreda, 28.10.2009.

19:23

Default images

Iznoseći odbranu Halas je pred Posebnim odeljenjem Okružnog suda u Beogradu rekao da nikada nije primio novac u postupku davanja gradskog građevinskog zemljišta u zakup.On je negirao i izjavu koju je dao policiji nakon hapšenja u kojoj je naveo da je primio mito od 10.000 evra.

Optuženi je objasnio da je tu izjavu dao nakon hapšenja, pre nego što mu je određen branilac.

"Dao sam je naivno, verujući da neću ići u pritvor, jer sam lošeg zdravstvenog stanja, a pritvora se inače plašim", rekao je Halas,
jedan od 21 osobe kojima se od 26. oktobra sudi zbog malverzacija sa građevinskim zemljištem.

Predsedavajuća veću Maja Kovačević Tomić predočila je optuženom Halasu iskaz koji je dao istražnom sudiji da se od tih 10.000 evra
čije postojanje danas negira, šest do sedam hiljada evra nalazilo u njegovoj kući i da je tada rekao da je spreman da ih donese.

Halas je danas, međutim, naveo da je policija u njegovoj kući pronašla 3.900 evra, koje je zaplenila i da su to bile njegove "porodiče pare".

Prema njegovim rečima, odluka o ceni gradskog građevinskog zemljišta od šest evra po kvadratnom metru, doneta je na osnovu odluke o merilima i kriterijumima za davanje zemljišta u zakup koju je donela Direkcija za izgradnju Zrenjanina.

Pre davanja zemljišta u zakup o svakoj parceli je, kako je naveo, rađen eleborat, sa kojim se izlazilo prilikom javnog oglašavanja.

Halas je negirao da je on donosio odluke i naloge za davanje zemljišta kako se navodi u optužnici, navodeći da je, njegovo zaduženje bila "samo organizacija posla".

Za malverzacije sa građevinskim zemljištem u opštini Zrenjanin od 2006. do 2008. godine optužen je bivši gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević i još 20 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: