Sreda, 19.08.2009.

17:13

Albanija: Beriša ne preti Srbiji

Izjava premijera Albanije o potrebi integracije Albanaca ne predstavlja provociranje Beograda, navelo je Ministarstvo inostranih poslova Albanije.

Izvor: Beta

Default images

"Ne radi se ni o kakvom provociranju Srbije. Saradnja Republike Albanije i Republike Kosova sasvim je prirodna i ima za cilj integraciju u Evropsku uniju", navodi se u saopštenju MIP-a Albanije, a prenose albanski mediji. Dodaje se da "Albanija podržava i duboko veruje da je regionalna saradnja preduslov za evropsku integraciju regiona".

U saopštenju se, takođe, ističe da su premijer Albanije Salji Beriša i celokupan njegov kabinet potpuno privrženi postizanju napretka u procesu liberalizacije kretanja roba i ukidanja prepreka u toj oblasti.

Izvori iz albanskog MIP-a rekli su za albanske medije da su ovo saopštenje poslali i vlastima u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

1 d

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: