Opet odložena sednica SO Voždovac

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Voždovac, koja je danas trebalo da bude nastavljena, odložena je za petak, 14. avgust.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 12.08.2009.

06:09

Default images

Da li će treći pokušaj skupštine opštine Voždovac da se konstitutiše biti srećan - znaće se u petak. Ni drugi pokušaj da se izaberu rukovodeći organi skupštine nije bio uspešan - većine na Voždovcu i dalje nema. Skupštinske klupe namenjene DSS-u i Srpskoj naprednoj stranci ostale su prazne, pa je 28 poslanika okupljenih oko DS-a odlučilo da novim odlaganjem kupi još dva dana za pregovore.

“Kako vreme prolazi, realnije je da smo bliži novim izborima, ali kažem zato smo i zakazali nastavak sednice za petak jer smatramo da može doći do skupštinske većine i da može doći do toga”, očekuje Branko Arsenijević iz Demokratske stranke.

Srpska napredna stranka nada se formiranju vlasti, ali u toj partiji kažu da su spremni i za nove izbore.

“Ja i dalje želim da verujem da smo bliži tome da formiramo jednu normalnu vlast, ali ako baš nikako ne bude moglo mi smo za izbore spremni”, poručuje Nebojša Stefanović iz SNS-a.

Glasovi SPS-a i DSS-a bi mogli da presude

U centru pažnje sada su ponovo socijalisti i narodnjaci jer njihovi glasovi mogu da presude.

Demokrate jedan glas koji im nedostaje još jednom javno traže od DSS-a i Nove Srbije, ali su im vrata, čini se, zatvorena.

“Mi nismo ni sa kim pregovralai, SNS je pobednik izbora i mesto nas tražio većinu. SPS je za nas prihvatljiv partner”, kaže Borislav Borović iz koalicije DSS-Nova Srbija.

Kada je u pitanju saradnja sa DS-om, Borović poručuje da DSS pregovore ne “vodi preko novina”, kao i da su demokrate u ovom trenutku za njih neprihvatljiv partner.

Na drugoj strani, većinu traže i narodnjaci i naprednjaci. Njima "zlatan glas" mogu doneti socijalisti koji su i danas čvrsto stajali uz demokrate ali su ostavili mogućnost za različite dogovore do petka.

“Sve je moguće. Ja lično sam optimista i mislim da ćemo se dogovoriti do petka. Ako se ne dogovorimo do petka, postoji rešenje - idemo ponovo na izbore”, kaže predstavnik socijalista Savo Škundrić.

Ukoliko ni treći pokušaj voždovačkih odbornika da izaberu svog predsednika ne bude srećan, zvanično će isteći rok za konstituisanje skupštine posle koga sledi raspisivanje trećih lokalnih izbora u ovoj opštini za nešto više od godinu dana.

SRS: Kupovina vremena za kupovinu odbornika

Šef opštinskog odbora SRS u Skupštini opštine Voždovac Bojan Mladenović ocenio je da je današnja konstitutivna sednica te skupštine opštine odložena "kako bi DS i socijalisti do petaka kada je zakazan nastavak, kupovinom odbornika obezbedili skupštinsku većinu".

Mladenović je novinarima, pošto je sednica posle kraćeg vremena prekinuta, objasnio da su radikali dali kvorum za početak, jer su hteli da iznesu šta se sve dešavalo u opštini Voždovac i da zato nisu podržali odlaganje sednice.

Na pitanje novinara da li će SRS dati kvorum i u petak, Mladenović je odgovorio da do petka ima dosta vremena i da će razmisliti.

LDP za nove izbore

Beogradski odbor Liberalno-demokratske partije Beograd saopštio je danas da je neophodno raspisivanje izbora u opštini Voždovac jer je očigledno da ne postoji većina koja može da formira vlast.

"Konstituisanje vlasti Vodžovca predugo traje zbog čegu su građani postali taoci neodogovorne politike", kaže se u saopštenju i dodaje da je za LDP neprihvatljiva svaka saradnja sa Demokratskom strankom Srbije, Srpskom naprednom strankom i Srpskom radikalnom strankom.

Jedino rešenje za nastalu krizu mogu biti novi izbori, ocenjuje LDP.

Građanima Voždovca bi, kako se ističe u saopštenju, trebalo pružiti priliku da na izborima "odbace propalu politiku koja izbegava da javno izađe sa svojim programom, već se krije iza mafijaških medija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: