Utorak, 07.11.2023.

10:13

Lajčak: Dogovoreni naredni koraci u dijalogu Prištine i Beograda

Specijalni izaslanik EU za dijalog tzv. Kosova i Srbije izjavio da je tokom razgovora sa šefom kosovske pregovaračke ekipe dogovorio naredne korake u dijalogu.

Izvor: Beta

Lajčak: Dogovoreni naredni koraci u dijalogu Prištine i Beograda
Foto: Profimedia

"Upravo sam se sastao sa prvim potpredsednikom Vlade Besnikom Bisljimijem. To je nastavak poslednjeg sastanka sa evropskim liderima u Briselu i posledica potrebe pune primene Sporazuma o putu normalizacije bez odlaganja i preduslova. Takođe smo se dogovorili o sledećim koracima", napisao je Miroslav Lajčak na mreži X.

Sastanak je održan u ponedeljak uveče.

Bisljimi rekao je da je na radnoj večeri sa Lajčakom razgovarano o svim aspektima koji se odnose na punu primenu Osnovnog sporazuma iz Brisela i Implementacionog aneksa iz Ohrida.

Za danas je najavljen sastanak Lajčaka sa liderima opozicionih stranaka, Memlji Krasnićijem iz Demokratske partije Kosova, Ljumirom Abdidžiku iz Demokratskog saveza Kosova i Ramušom Haradinajem iz Alijanse za budućnost Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: