Ponedeljak, 16.10.2023.

09:07

Poslato saopštenje Izraelcima; Evakuišite se

Izraelska Nacionalna uprava za vanredne situacije Ministarstva odbrane i IDF najavljuju primenu plana za evakuaciju stanovnika severnog Izraela.

Izvor: B92

Poslato saopštenje Izraelcima; Evakuišite se
Tanjug/AP Photo/Richard Vogel

Kako je navedeno u saopštenju Izraelskih odbrambenih snaga, naređena je evakuacija stanovnika severnog Izraela koji žive na području do 2 kilometra od libanske granice u pansione koje finansira država. Sprovođenje plana odobrio je ministar odbrane Joav Galan.

"Severna komanda je malopre obavestila čelnike lokalnih vlasti o odluci. Plan će sprovoditi načelnici lokalnih opština, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Nacionalna uprava za vanredne situacije (NEMA) Ministarstva odbrane", navedeno je na IDF profilu na društvenoj mreži X.

"28 zajednica uključenih u plan su: Gajar, Dišon, Kfar Iuval, Margaliot, Metula, Avivim, Dovev, Ma'aian Baruh, Baram, Manara, Iiftah, Malkia, Misgav Am, Iiron, Dafna, Arab al -Aramše, Shlomi, Netua, Iaara, Štula, Matat, Zarit, Šomera, Betzet, Adamit, Roš HaNikram, Hanita i Kfar Giladi", dodaju iz IDF-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: