Nedelja, 27.08.2023.

16:19

U Srbiji se rađa sve više dece

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić saopštila je da je tokom jula ove godine rođeno oko 230 beba više u odnosu na jul prethodne godine".

Izvor: Beta

U Srbiji se rađa sve više dece
EPA-EFE/LUONG THAI LINH

Ona je na manifestaciji "Porodica nedeljom" rekla da su to divne vesti ida se nada da će se ovakav trend nastaviti i u budućnosti.

"Svako novorođeno dete je za nas najveće bogatstvo. Upravo je poboljšanje demografske slike Srbije glavni fokus rada Ministarstva za brigu o porodici i demografiju", rekla je Kisić.

Dodala je da je prema poslednjim statističkim podacima, u periodu januar‒jul 2023. godine zabeležen rast rađanja beba od 0,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju podržalo je manifestaciju "Porodica nedeljom", koju je organizovalo udruženje građana "Čuvari ognjišta", na konkursu za dodelu dotacija namenjenih za projekte porodično pravne zaštite građana i podrške porodici i deci.

"Upravo je ovo cilj, da se okupljamo, družimo, da dane provodimo u krugu svojih porodica, jer iz porodice crpimo snagu i energiju", istakla je Kisić.

Ona je zaključila da će Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju nastaviti da preduzima aktivnosti u cilju jačanja porodica.

Manifestacija "Porodica nedeljom" održana je na platou ispred Big Fashion centra, a u okviru nje članovi porodica su imali priliku da se takmiče u šahu, nadigravaju u raznim takmičenjima, učestvuju u mnogobrojnim edukativnim programima i uživaju u muzičkim koncertima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: