Petak, 05.08.2022.

16:47

Avion sleteo na auto-put u Sloveniji: Udario u bankinu i prevrnuo se

Manji avion prinudno je sleteo na auto-put kod Brezja u smeru Jesenica u Sloveniji, prenose mediji.

Izvor: B92

Avion sleteo na auto-put u Sloveniji: Udario u bankinu i prevrnuo se
EPA/STR UK AND IRELAND OUT

Kako je saopštila kranjska policija za medije, u avionu su se nalazile dve osobe, koje nisu povređene. Dodali su da je obezbeđen deo puta gde je izvršeno prinudno sletanje.

Po rečima slovenačke službe za bezbednost i spasavanje, oko 14.30h su dobili prijavu da je avion prinudno sleteo na auto-put. Prema izveštajima, avion je pri sletanju udario u bankinu i prevrnuo se.

Ljudi koji su se nalazili u avionu su uspeli sami da izađu iz njega.

Na licu mesta se nalaze vatrogasci iz Kranja i Jesenica, kao i pripadnici dobrovoljne vatrogasne službe iz Radovljice.

Kako je rečeno na aerodromu u Lesci, avion je poleteo sa njihove piste i sve je bilo u redu do trenutka dok nisu izgubili komunikaciju sa njim. Tokom leta, pilot se povezao na frekvenciju službe slovenačke kontrole avio-saobraćaja.

Prema informacijama do kojih su došli tamošnji mediji, avion je imao problema sa motorom. Pilot je javio da je prinuđen da sleti i to je i učinio na auto-putu.

Daljom istragom će se utvrditi dodatni detalji vezano za ovaj događaj.

Za sada je poznato da je avion leteo na oko 300 metara iznad nivoa mora, u rejonu koji ne kontroliše slovenačka kontrola letenja i gde uglavnom lete sportski avioni.

Saobraćaj na ovom delu auto-puta se odvija jednom trakom, a stvorile su se i gužve u pravcu ka Jesenici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Podeli: