Nova vest
Košarka 1

25.5.2024.

15:30

Mateo pred finale: Imamo poseban DNK; Pokušaćemo da zaustavimo Lesora

Trener košarkaša Reala Ćus Mateo rekao je pred finale Evrolige protiv Panatinaikosa da njegova ekipa ima poseban DNK jer igra treće uzastopno finale elitnog takmičenja.

Izvor: Tanjug

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Real će u nedelju od 19 časova u Berlinu igrati protiv Panatinaikosa da odbrani pehar osvojen lane i osvoji 12. put titulu prvaka Evrope.

"O radu našeg kluba mnogo govori to što smo u trećem finalu zaredom. Sigurno imamo poseban DNK. Ne zaustavljamo se ovde jer nam je novi cilj na dohvat ruke i želimo novu titulu", rekao je Mateo na zajedničkoj konferenciji za medije finalista Evrolige.

Real je pre dve godine izgubio finale od Efesa, na čijoj je klupi tad sedeo Ergin Ataman, sadašnji šef struke Panatinaikosa.

Mateo je istakao da je zadovoljan što je ekipa sačuvala kostur od lane.

"Stabilnost ekipe je veoma bitna, a za nas je izuzetno važno što smo u odnosu na prošlu sezonu dobili šansu da dodamo Fakunda Kampaca u tim ove sezone", dodao je Španac.

U polufinalnom meču izmedju Panatinaikosa i Fenerbahčea brilijrao je Matijas Lesor, koji je takodje bio prisutan na konferenciji za medije, ali Mateo ističe da ekipa ne sme da se fokusira samo na njega.

"Ako mene pitate, Lesor je jedan od najboljih igrača Evrolige i pokušaćemo da ga zaustavimo. Ali uradili bismo nešto veoma glupo ako bismo se fokusirali samo na Lesora", zaključio je Španac.

Novinari su podsetili Matea na "prokletstvo" da prvoplasirani klub posle regularnog toka Evrolige godinama unazad nije osvojio Evroligu.

"Prošlost je prošlost, ne pričamo o tome šta je bilo i ko je favorit, samo gledamo priliku koja je pred nama", zaključio je Mateo.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

13 h

Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

16 h

Novo Sport Video Menu