Četvrtak, 23.06.2022.

14:46

Rusi zahtevaju od Amerike: "Prekinite"

Moskva traži od Vašingtona da prekine vrbovanje američkih građana koje sprovodi ukrajinska ambasada.

Izvor: Sputnjik

Rusi zahtevaju od Amerike:
Foto: Profimedia

To može da dovede do nepredviđenih i teških međunarodnih posledica, navela je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

"S tim u vezi, odlučno tražimo od američke strane da prekine slične akcije ukrajinske ambasade, koje ne samo da predstavljaju direktnu pretnju životu i bezbednosti američkih građana i otvoreno protivreči njenom diplomatskom statusu, već i prete da stvore nepredvidive i teške međunarodne posledice", navela je Zaharova u svom komentaru.

Ranije je saopšteno da je ruska vojska zarobila dvojicu bivših pripadnika američke armije tokom borbi u blizini Harkova. Reč je o 39-godišnjem Aleksandru Drikeu, koji je služio u Iraku, i 27-godišnjem Endiju Hjunu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nije isključio mogućnost izricanja smrtne kazne američkim plaćenicima koji su zarobljeni u Ukrajini, ali je naglasio da o tome odluku treba da donese sud.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

1 d

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: