Četvrtak, 02.06.2022.

12:16

NATO menja "plan": Sad je sve jasno

NATO će u svojoj novoj strateškoj koncepciji proglasiti Rusiju za glavnu pretnju po Alijansu, izjavila je stalna predstavnica SAD pri NATO-u Džulijan Smit.

Izvor: Sputnjik

NATO menja
EPA-EFE/VALDA KALNINA

"Da, videćete da će se Rusija pojaviti u strateškoj koncepciji kao glavna pretnja po Alijansu“, izjavila je Smitova, istakavši da je još pre početka ruske vojne operacije NATO bio u prelaznom stanju, te da je jačao odbranu.

Pored toga, u svojoj novoj doktrini NATO će uzeti u obzir izjave predsednika Rusije i predsednika Kine o tome da prijateljstvo dve zemlje "nema granice“, izjavila je diplomata.

"Smatram da je Alijansa rešena da pokuša da na neki način prikaže taj strateški spoj u strateškoj koncepciji“, istakla je Smitova. Samit NATO-a na kome bi mogla da bude usvojena nova koncepcija održaće se od 28. do 30. juna u Madridu.

Pored Rusije i Kine, razgovaraće se i o Finskoj i Švedskoj koje planiraju da uđu u NATO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: