Predsednik opštine Rekovac: "Nije doneta odluka kojom se zabranjuje istraživanje litijuma i bora"

Predsednik opštine Rekovac Aleksandar Đorđević u saopštenju navodi da nije doneta odluka kojom se zabranjuje istraživanje litijuma i bora na teritoriji opštine.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.11.2021.

17:17

Predsednik opštine Rekovac:
Printskrin

Kako navodi, pojedini mediji objavili su neistine.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Zahtevamo od medija profesionalno i objektivno izveštavanjee, da ne tumače proizvoljno i tendenciozno odluke Skupštine opštine, čime namerno obmanjuju građane. Opština Rekovac ne želi da bude uvučena u kampanje koje protiv razvojnih projekata vode pojedini mediji i političari i tražimo od svih medija da ne objavljuju netačne, neproverene i neistinite informacije. Naglašavamo da odluke u vezi sa geološkim istraživanjima nisu u nadležnosti lokalne samouprave.

U skladu s tim, na sednici Skupštine opštine danas je raspravljano o inicijativi građana, privrednika opštine Rekovac i Odbora za zaštitu i unapređenje životne sredine SO Rekovac, nakon čega su doneti zaključci koji se tiču pokretanjaa procedure izmene i dopune Prostornog plana opštine Rekovac, u skladu sa zakonskom procedurom i iniciranjem sastanka sa Ministarstvom rudarstva i energetike u vezi sa istraživanjem litijuma, bora i pratećih metaličnih sirovina na teritoriji opštine Rekovac."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: