Sreda, 07.07.2021.

10:15

Dvoje uhapšeno u Nemačkoj, povezani su sa terorističkim napadom u Beču?

Osam meseci posle terorističkog napada u Beču, nemačka policija sprovela je pretres stanova i uhapsila dve osobe, koje se dovode u vezu s tim zločinom.

Izvor: Tanjug

Dvoje uhapšeno u Nemačkoj, povezani su sa terorističkim napadom u Beču?
Ilustracija: Depositphotos/londondeposit

Podsećanja radi, u tom napadu ubijene su četiri osobe, a strani mediji navode da se radi o licima koja su osumnjičena da su znali za namere bečkog teroriste Kujtima Fejzulaja.

Tužilaštvo iz Karlsruea sumnjiči dvojicu islamista iz Osnabrika i Kasela da su poznavali bečkog teroristu i znali za njegove terorističke namere. Jedan od njih je Bljinor S. poreklom sa Kosova, a drugi Driljon G., nemački državljanin albanskog porekla.

Obojica su na dan napada u Beču počeli sa svojih mobilnih telefona i društvenih mreža da brišu svu komunikaciju sa teroristom. Tužilaštvo ih krivi da nisu upozorili na teroristički napad.

Kujtim Fejzulaj, Austrijanac poreklom iz Severne Makedonije, izvršio je 2. novembra teroristički napad u Beču. On je ubio četiri osobe i ranio više od 20 lica, pre nego što je policija uspela da ga "neutrališe".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: