Četvrtak, 25.03.2021.

12:24

Bajdenova konferencija za medije od stupanja na dužnost

Američki predsednik Džo Bajden trebalo bi da izađe pred novinare u Istočnoj sobi Bele kuće na prvu konferenciju za medije od stupanja na dužnost u januaru.

Izvor: Glas Amerike

Bajdenova konferencija za medije od stupanja na dužnost
Foto: EPA-EFE / SHAWN THEW

Iako je Bajden obnovio dnevne brifinge svog sekretara za štampu i odgovarao na pitanja u drugim formatima, on je prvi predsednik u četiri decenije čiji je prvi mandat odmakao tako daleko, a da nije održao formalnu sesiju za pitanja i odgovora pred predstavnicima medija, prenosi "Glas Amerike".

"To je prilika za njega da razgovara sa američkim narodom, očigledno direktno putem izveštavanja, direktno preko svih vas", rekla je u utorak novinarima sekretarica za štampu Džen Psaki. "I zato mislim da on razmišlja o tome šta želi da kaže, šta želi da prenese, gde može da pruži ažuriranja i, znate - raduje se mogućnosti da se angažuje sa slobodnom štampom".

Bajden će se verovatno suočiti sa pitanjima o brojnim hitnim domaćim temama, uključujući i nedavne masovne pucnjave u Džordžiji i Koloradu, situaciju na američko-meksičkoj granici i vladin odgovor na pandemiju koronavirusa.

O međunarodnim temama, Bajden bi mogao da očekuje pitanja o izgledima ponovnog pridruživanja iranskom nuklearnom sporazumu, nedavnim severnokorejskim raketnim testovima, situaciji u Mjanmaru i odnosima SAD sa Kinom i Rusijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: