Četvrtak, 22.12.2005.

12:16

Usvojen zakon o "penzijskom dugu"

Skupština usvojila zakone o penzijsko-socijalnim osiguranjima, kojima se omogućuje isplata zaostalih dugovanja penzionerima.

Izvor: Beta

Default images

Izmenama Zakona o javnom dugu Srbije po osnovama preuzimanja obaveza Republičkog fonda PIO zaposlenih i Republičkog fonda PIO poljoprivrednika, država treba da izmiri zaostale dugove penzionerima sa kamatama u iznosu do 49 milijadi dinara.

Penzionerima Fonda PIO zaposlenih trebalo bi da bude isplaćeno 23,5 milijardi, a penzionerima zamljoradnicima 20 milijardi. Utvrđeno je da se taj dug izmiri sa kamatom od 8,5 odsto godišnje.

Zakonom je utvrđeno da se dug penzionerima Fonda PIO zaposlenih isplati u šest jednakih rata od decembra do jula 2008. godine, a za zemljoradnike u četiri rate, od 2007. do 2010. godine.

Izmenama Zakona o finansijskoj pomoći porodici uveden je roditeljski dodatak i za prvo dete, koji bi se isplaćivao jednokratno od 1. januara 2006. godine u iznosu od 20.000 dinara.

Roditeljski dodatak za drugo, treće i četvrto dete će se isplaćivati u 24 rate u naredne dve godine od rođenja deteta, takođe od 1. januara naredne godine.

Takođe je utvrđeno da se visina dečjih dodataka, naknada za porodilje i roditeljskih dodataka usklađuje dva puta godišnje, u aprilu i oktobru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

19 h

Svet

Putine, ponižen si

Tri ruska sistema zemlja-vazduh koja je trebalo da štite Krim uništena su za svega nekoliko minuta u baražu projektila američke proizvodnje.

7:52

17.6.2024.

1 d

Podeli: