Svet 0

18.06.2024.

7:34

Sve je spremno, raspoređuju se snage

Ruska Pacifička flota je počela da raspoređuje snage u okviru planiranih združenih vežbi na Dalekom istoku, u koju će biti uključeno desetine brodova, drugih plovila, aviona i helikoptera, saopštila je ruska mornarica.

Izvor: Tanjug

Sve je spremno, raspoređuju se snage
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Podeli:

"Snage Pacifičke flote počele su da se razmeštaju iz svojih baza u određena područja u okviru planirane bilateralne vežbe, koja će biti održana od 18. do 28. juna u Tihom okeanu, Japanskom moru i Ohotskom moru " navodi se saopštenju u ruske Pacifičke flote.

Vežbe će biti održane pod rukovodstvom komandanta Pacifičke flote admirala Viktora Line, precizirala je pres-služba.

"Ukupno oko 40 brodova, čamaca i pomoćnih plovila, oko 20 mornaričkih aviona i helikoptera učestvuje u združenoj vežbi", navodi se u saopštenju.

Kako je precizirala pres-služba Pacifičke flote, u vežbi će učestvovati i helikopteri Ka-29 i Ka-27 u protivpodmorničkoj i potražno-spasilačkoj varijanti, kao i protivpodmornički avioni Il-38, Tu-142MZ i Il-38N.

Pored toga, u vojne manevre biće uključene borbene posade obalskih raketnih sistema Bastion i Bal, navodi agencija.
   

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Izbija novi rat? "To je jedino rešenje"

Dok je celi svet i dalje fokusiran na dešavanja u Ukrajini, ali i na područje Gaze, tenzije na severu Afrike, zbog teritorije Zapadne Sahare, i dalje su prisutne, a pripadnici pokreta za nezavisnost ističu kako je rat jedino rešenje.

11:06

23.7.2024.

1 d

Podeli: