Petak, 04.02.2005.

13:42

Komentar: Kao insekti na zidu

Svi vi koji ste jutros doneli iracionalnu odluku da ustanete iz kreveta, treba da znate - to je protiv volje našeg premijera.

Izvor: B92

Default images

On izričito zahteva da srpski korpus, do daljnjeg, ostane u dubokoj hibernaciji. Trebalo bi da imamo Vladu i predsednika, koji se po ceo dan trude da naša zemlja prestane da služi za sprdnju i da ljudi više ne upiru prstom u nas.

Ali, kao što znate, to nije slučaj. Naprotiv, Koštunica se cele nedelje klanjao generalu Lazareviću, odveo ga je i na beatifikaciju kod patrijarha Pavla, koji nikad nije bio izbirljiv. 

A juče, dok je specijalni avion Vlade uzletao sa beogradskog aerodroma odnoseći slavnog generala pravo u istoriju, stiglo je i izvinjenje Lazareviću od poslaničke grupe SPO-a, jer je Danica Drašković za smrt vojnika u Leskovcu lakomisleno optužila njegove telohranitelje. I Miroljub Labus je, u znak zahvalnosti, što G17 plus opet ne mora da ispuni obećanje i napusti Vladu, rekao da ceni generalov visokopatriotski čin.

Godinama je na Trgu revolucije u Tirani stajala parola: Jedini prijatelj Albanije je Albanija. Koštunica i patrijarh bi tako mogli da razapnu jedan veliki transparent između Vlade i patrijaršije na kome piše: Jedini prijatelj Srbije je general Lazarević. A mogli bi i na jednom barjaku da u srmi i zlatu izvezu Ulemekove stihove: Sokole moj, gazimo dalje/ Kroz vatru, vodu, dignute glave/ Stazama pobede, časti i slave!

Predsednik Tadić ni ovim povodom nije imao ništa pametno da kaže, sem ako pod pametnim ne podrazumevate krupne i besmislene reči, koje je juče izgovorio na koktelu povodom 15-ogodišnjice obnavljanja DS-a. Rekao je kako će, citiram, DS uskoro saopštiti ciljeve za dobrobit zemlje i da želi da se dogovori sa svima koji znaju šta je sudbina ove zemlje. Lepi Boris izgovara ovu besmislicu u času kada nam ko god stigne iz sveta lupa šamare, a ministarstva sile u zemlji divljaju. Možda je to samo pitanje navikavanja na besednički stil predsednika, ali meni on liči na Džejmsa Kegnija, koji je svoj posao definisao rečima: Moje je da izađem na scenu, izbacim levu nogu i kažem istinu.

Još mnogo veselih stvari se desilo ovih dana: Bogoljubu Kariću je dobro rodio kikiriki na onim farmama u Uzbekistanu, kojima se stalno hvali, pa može sebi da priušti povećanje plate na 300.000 evra i da mu još ostane kusur, da kupi nekoliko poslanika za svoj novi poslanički klub. Tender je već raspisan. Ovaj politički klovn pretvoriće skupštinu u stočnu pijacu.

Mlađan Dinkić je promovisao novu strategiju podizanja standarda penzionera i studenata: potkazivanje bakalina i trafikanata. Mlađina verzija New deal-a mora da je impresionirala delegaciju MMF-a, koja je juče napustila zemlju bez dogovora sa našim ekspertima o najvažnijim ekonomskim pitanjima. Labus i Dinkić, naravno, tvrde da je sve u redu, kao i uvek.  Penzioni fond Miri Marković redovno šalje zasluženu penziju, Bagzi je došao svome ministru pravde, struja će opet poskupeti, Davinić nudi Amerikancima vojnu bazu na Kopaoniku, FEST otvara Katrin Danev; pa zašto se onda, kog đavola, osećamo kao insekti pribodeni čiodom u zid.

Komentar Svetlane Lukić deo je emisije "Peščanik", koja se na Radiju B92 reprizno emituje subotom u 16:00. Tekst, uz ostale komentare, možete pročitati i na novootvorenoj strani sajta B92, "Moj ugao".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

10 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

15 h

Podeli: